Nagy a nyüzsgés a tavon (fotó: index.hu)

Aláírásgyűjtés kezdődött annak érdekében, hogy ne csak tilosban, hanem hivatalosan is korcsolyázni lehessen Budapest legnagyobb állóvizén, a Naplás-tavon.

Néhány órával ezelőtt közzétettünk egy bejegyzést, amiben arra hívtuk fel a figyelmet, hogy szigorúan tilos a Naplás-tó jegére lépni és aki ezt a figyelmeztetés ellenére megteszi az testi épségével játszik, továbbá pénzbírságra is számíthat.

Nem sokkal a bejegyzés közzétételét követően sok-sok fotót kaptunk arról, hogy milyen sokan is vannak a tónál, ezekből néhányat a facebook oldalunkon is közzétettünk.

A fenti bejegyzések nagyon hamar szárnyra kéltek az interneten és a legtöbben fájlalják, hogy nem lehet hivatalosan is a tó jegére lépni, de olyan is akadt, aki elmondása szerint rosszul lett, amikor a hírt elolvasta, ugyanis a lánya és unokája, ekkor éppen a tavon korcsolyáztak.

Igény tehát bőven van a szabadtéri korcsolyázásra, most pedig már egy petíció is elindult annak érdekében, hogy az illetékesek, döntéshozók ellenőrzött korcsolyázó tóvá “varázsolják” a Naplás-tavat.

A petíciót ide kattintva lehet aláírni, ahol az aláírást követően a megadott e-mail címre beérkező levélben található hivatkozásra kattintva meg kell erősíteni az aláírást!