Bevezetésre került a rákosmenti babacsomag

Rákosmenti babacsomagot kaphatnak a rákosmenti újszülöttek, persze nem minden esetben, ugyanis bizonyos kritériumoknak meg kell felelniük, amelyek lentebb olvashatóak.

Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete tavaly októberben elfogadta a szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendeletének 2016. január 1-jei hatállyal történő módosítását, amelynek során bevezette a „Rákosmenti Babacsomag” elnevezésű települési támogatási formát. Ennek eredményeképpen Riz Levente polgármester a 2016. január 28-i Képviselő-testületi ülésen bemutatta és ismertette a Rákosmenti Babacsomag tartalmát, célját, hasznosságát.

A babacsomag 2016. január 1-jét követően született gyermekek részére igényelhető. A rendelet értelmében „Rákosmenti Babacsomag” adható annak a családnak, ahol az egyik vagy mindkét szülő, a gyermek születését vagy a gyermek három hónapos korának betöltése előtt történt örökbe fogadását megelőzően, legalább hat hónapja a kerületben bejelentett állandó lakcímmel rendelkezik és életvitelszerűen ott él. A szülőknek nincs más dolguk, mint egy igénylő lapot kitölteni a gyermek születését követő 3 hónapon belül, a kérelemhez mellékelni a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolatát, valamint a szülő/szülők lakcímét igazoló hatósági igazolvány másolatát.

A formanyomtatvány a innen tölthető le, illetve a védőnőknél is megtalálható. A szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendelet pontos szövege a  ide kattintva érhető el. A kérelmet és mellékleteit a Rákosmenti Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Csoportjánál lehet leadni, vagy Budapest Főváros XVII kerület Rákosmente Önkormányzata (1173 Budapest, Pesti út 165.) részére postai úton feladni.

A babacsomag 2 darab bodyt, 1 darab sapkát, 1 darab partedlit, 1 darab plédet és védőnői tájékoztatót tartalmaz. A csomagban található védőnői tájékoztató számos hasznos információval látja el a szülőket, az újszülött- és csecsemőkor jellemzői kapcsán.

A Rákosmenti Babacsomag doboza és elemei egyedi grafikai tervezésűek, különlegességük a rák-babalogó, amely a „Rákosmenti Baba Vagyok” szlogennel ellátott emblémát és Rákosmente arculatának színeibe illeszkedő rák mesefigurát tartalmaz.

Rákosmenti Hírfutár – rakosmente.hu

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
23.2 ° C
23.2 °
20.3 °
27 %
3.1kmh
0 %
csü
23 °
pén
26 °
szo
25 °
vas
23 °
hét
24 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...