Fontos tájékoztató az első osztályba jelentkezés módjáról

Bejegyzésünkből megismerheti a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti XVII. Tankerületének tájékoztatóját a tanköteles korú gyermekek iskolába való beiratkozásáról.

A 2010. augusztus 31-ig született tanköteles korú gyermekeket az iskola első évfolyamára az állami intézményfenntartó központ által meghatározott időszakban kell beíratni.

A kormányhivatal hirdetményben közzéteszi az iskolák felvételi körzetét, valamint az iskolai beiratkozás idejét. A hirdetmény az általános iskolák honlapjára is felkerül, a plakátot a köznevelési intézményekben is kifüggesztik.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény értelmében a tanulói jogviszony a jelentkezés alapján történő felvétel útján keletkezik, és a beíratás napján jön létre. Ebből egyértelműen következik, hogy a jelentkezés és az iskolai beíratás nem ugyanazt jelenti.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában, Budapesti XVII. Tankerülete illetékességi területén működő általános iskolákban a beiratkozás előtt előzetes jelentkezést tart, amely tájékozódási célt szolgál.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti XVII. Tankerülete azoknak a gyermekeknek a jelentkezését várja, akik a KLIK fenntartású kerületi iskolákon kívül más fenntartású (egyház, alapítvány) iskolába, illetve másik tankerület illetékességi területén működő iskolába előzetesen nem jelentkeztek, illetve nem nyertek felvételt.

A jelentkezés benyújtásához rendelkezésre álló időpont: 2016. március 7 – 8. (hétfőtől-kedd) 8.00 órától 17.00 óráig.

A jelentkezéssel kapcsolatban még több információ elérhető erre a linkre kattintva, valamint ide kattintva megtalálható a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról szóló nyilatkozat.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
21.6 ° C
22.1 °
20.3 °
55 %
3.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...