Nem látják el a betegeket a szakrendelőben?

Különös bejegyzés látott napvilágot az egyik rákosmenti facebook csoportban, ugyanis kifakadt az egyik rákosmenti lakos, akinek a férjét nem voltak hajlandóak ellátni a rákosmenti szakrendelőben. Megvizsgálták ugyan, majd a Péterfy Sándor utcai Kórházba küldték a pácienst.

Az illető így emlékszik vissza az esetre: “A XVII. kerületi Egészségház utcai sebészet ma nem látta el a férjemet. Van egy pici seb a kezén, ami elfertőződött: bedagadt és piros a keze. Elment, mint kerületi lakos a szakrendelőbe, a társadalombiztosítást is rendszeresen fizeti és a kerületben él. Sorra került, behívták… A flegma doki a mobilt nyomkodta. Ránézett a kezére és odabökte, hogy ez el van fertőződve és menjen a VII. kerületi Péterfy Kórházba. Hát az anyja kínját. Itt lássa el, adjon tetanuszt vagy bármit! Tisztítsa ki, stb… Ez a dolga a sebésznek, hova kellett volna menni ezzel a problémával? A szemészetre??? Pontosan ezért járunk magánrendelésre, mert ami ebben a szakrendelőben volt, az nem szolgáltatás. Köszönjük a dokinak a semmit.

A bejegyzéssel valóságos lavinát sikerült elindítani, ugyanis kiderült, hogy nem egyedi esetről van szó, hiszen többekkel is megesett már hasonló, vagy még ennél is rosszabb.

A rákosmentiek elmondása szerint volt olyan, akinek szintén a férjével bántak furcsán, ugyanis az illető kalapáccsal ráütött véletlen az ujjára, mire az orvos azzal vádolta őt, hogy ittas állapotban volt, van. Őt is Péterfy Kórházba küldték, ahol szerencséjére ellátták a sebét és még tetanusz-injekciót is kapott.

Na és volt, aki szintén mostanában járt a szakrendelőben, ugyanis nagyon bedagadt a lábfeje, de a doktor rá sem nézett a lábára, hanem közölte a beteggel, hogy látogassa meg a reumatológiát.

Egy másik kerületi lakos is hasonlóan járt, őt sem látták el a szakrendelőben hanem a Péterfybe küldték őt. Hozzátette, hogy nem számít az orvosoknak az, hogy a betegek lelki állapotát még inkább lehúzzák ezzel a förtelmes hozzáállással.

Olyan is akadt, aki szerint ez az orvos egy fantom sebész és ideje volna valamit kezdeni vele, meg kellene keresni a felettesét és beszélni a betegjogi képviselővel, hiszen ez már a sokadik ilyen eset volt a szakrendelő falai között.

Szintén panaszkodott más is, ugyanis ez az illető is úgy tapasztalta, hogy a szakrendelőben található sebészeten nem csinálnak semmit és a jelszó az, hogy: “nem hozzánk tartozik”.

Az egyik hozzászóló felhívta a figyelmet, hogy itt a peremvidéken hasi sebészek vannak, nem igazán értenek a sérüléskehez, ritkán van traumatológus doktor. Állítása szerint ez már 10 évvel ezelőtt is így volt, amit az bizonyít, hogy ekkor a férje levágta egy fűrésszel a fél ujját és azonnal tovább küldték őket a traumatológiára.

A csoportban olyan is volt, aki megjegyezte, hogy ezért lett volna szükség sok évvel ezelőtt a vizitdíj bevezetésére, hiszen nem olyan óriási összegről beszélünk, de vélhetően sokkal előrébb tartana az egészségügy, mint most.

Van, aki arra panaszkodott, hogy bement a szakrendelőbe, mert kifordult a lábujja, de közölték vele, hogy sajnos nincs röntgen, majd a doktor úr szemmel megröntgenezte a lábujjat és arról tájékoztatta a beteget, hogy valószínűleg nincs eltörve.

Végül, de nem utolsó sorban olyan péceli lakos is volt, aki nem panaszkodott, hanem megdicsérte a főorvos urat, ugyanis össze kellett varrni egy sebet és a doktor gyorsan, precízen végrehajtotta a beavatkozást.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a fent leírt vélemények nem a Rákosmenti Hírfutár, hanem egyes rákosmenti lakosok véleményét tükrözik.

Tájékoztatjuk Önöket arról is továbbá, hogy problémás, vitás esetekben élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy felkeresik dr. Mina András (telefonszám: +36-20-489-9577; e-mail cím: mina.andras@obdk.hu) helyi betegjogi képviselőt.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
6.6 ° C
7.5 °
4.7 °
62 %
3.1kmh
75 %
hét
7 °
ked
4 °
sze
3 °
csü
4 °
pén
0 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...