Interjú: Rákosmenti lett az év ellenőre

Alig nyertük meg a MegszépülAVárosom bajnokságot, de ismét újabb győzelmeken van túl Rákosmente, ugyanis többek között rákosmenti lett az év ellenőre. Nem sokkal a hivatalos pénteki díjátadó ceremónia után meginterjúvoltuk Erzsébetet a győztes ellenőrt. Az Erzsébettel készült interjúnkat alább teljes terjedelmében elolvashatják.

Az első alkalommal odaítélt címre hat jegyellenőrt jelölt a BKK, kiválasztásuk objektív, szakmai szempontok alapján történt, de a teljesítménymutatókon kívül figyelembe vették a kiválasztott ellenőrökkel kapcsolatos utaspanaszok számát is. A hat jelöltről bemutatkozó videó készült, amelyekre 2016. január 5-étől január 17-én, vasárnap 12 óráig lehetett szavazni a BKK Facebook oldalán.

A jegyellenőrökről készített videók rendkívül sikeresek voltak: a felhasználók 12 nap alatt több mint 440 ezerszer tekintették meg, s 1000 alkalommal meg is osztották, azaz népszerűsítették azokat. A megadott határidőig 11469-szer nyomták meg a tetszik gombot a jelöltek videói alatt. A legtöbb szavazatot – összesen 2830-at – Erzsébet kapta, így a Budapesti Közlekedési Központ ügyfeleinek szavazata alapján Erzsébet lett a 2015-ös év legjobb ellenőre. Erzsébet – ahogy az a róla készült videóban is elhangzik – több mint 32 éve dolgozik ellenőrként Budapest közösségi közlekedési vonalain, így már egy generációnyi utas nőtt fel mellette. Munkáját kiszámíthatóan, nagy rutinnal végzi – adta hírül a BKK. A győztes bemutatkozó videója ide kattintva tekinthető meg.

Érdekesség, hogy a közlekedésszervező társaság az év ellenőrét 150 ezer forinttal, a második helyezettet 100 ezer forinttal, a további négy jelöltet pedig 50-50 ezer forinttal jutalmazta. A szavazásban résztvevő ügyfelek közül 50 szerencsés ugyancsak ajándékot kap, a BKK 25 plüssvillamost és 25 bögrét sorsol ki azok között, akik szavaztak valamelyik jelölt videójára. A nyerteseket írásban fogják értesíteni.

Munkában Erzsébet, a rákosmenti ellenőr (Fotó: BKK)
Munkában Erzsébet, a rákosmenti ellenőr (Fotó: BKK)

Rákosmenti Hírfutár: Mesélne egy kicsit magáról?

Erzsébet: Több, mint 30 éve élek a XVII. kerületben, Rákosmentén azon belül Rákoscsabán a párommal és fiammal, két nevelt gyermekem pedig már “kirepült” a családi fészekből. Szabadidőmben nagyon szeretek horgászni a családommal és a barátaimmal.

Rákosmenti Hírfutár: Milyennek értékeli az ellenőrként eltöltött 32 évét?

Erzsébet: Megmondom őszintén, hogy én szeretem a munkám. Voltak és vannak nagyon jó kollegáim, többüket a barátomnak is mondhatom. Főnökeim mindig odafigyelnek ránk, a munka és család közötti egyensúly megteremtésében élenjárnak.

Rákosmenti Hírfutár: Mit gondol róla, hogy miért olyan ellenszenvesek az utasok, az ellenőrökkel?

Erzsébet: Amennyiben egy utas érvényes jegy- vagy bérlet nélkül utazik, akkor az ilyen utasokban, már az ellenőrök puszta látványa is ellenszenvet vált ki, hiszen a mi dolgunk a jegyek, valamint a bérletek meglétét és azok érvényességét ellenőrizni, és ha nincs érvényes jegy, vagy bérlet az utasnál, az bírságot von maga után. Természetesen olvastam és hallottam én is rossz tapasztalatokat ellenőrök viselkedésével kapcsolatban és sokan általánosítanak azok, akiket sérelem ért. Nem a legnépszerűbb munkakörben dolgozom.

Rákosmenti Hírfutár: Mi a receptje annak, hogy szeressenek, vagy fogalmazzunk úgy inkább, hogy kedveljenek egy ellenőrt az utasok??

Erzsébet: Az ellenőr részéről udvariasság, kedvesség és egyben határozottság a legfontosabb hozzávalója annak, hogy kedveljenek egy ellenőrt, már ha lehet ilyet mondani. Na és persze még egy csipetnyi őszinte mosoly. Az utas részéről érvényes jegyek és bérletek megléte a fontos, hiszen ebben az esetben nincs bírságolás.

Rákosmenti Hírfutár: Miként érte az, hogy ilyen sokan összefogtak Önért és megnyerte az év ellenőre versenyt?

Erzsébet: Már magának a jelölésnek is örültem, hiszen mindig próbáltam a munkámat legjobb tudásom szerint végezni és ez nagyszerű visszajelzés számomra, számunkra arról, hogy ezt értékelik és figyelemmel kísérik a munkahelyemen, a BKK-nál, valamint az utasok részéről is.

Megtisztelő és nagyon jó érzéssel tölt el, hogy megnyertem az „Év legjobb ellenőre” címe! Köszönöm mindenkinek, aki rám adta le a szavazatát! Sokat jelent, elismerés számomra és nagyon meghatódtam. Az pedig, hogy egy ilyen összetartó közösség lakosa lehetek, büszkeséggel tölt el. A munkámat továbbra is a legjobb tudásom szerint végzem majd és azon leszek, hogy a negatív véleményeket, ha lehet, mind a BKK, mind a kollegák megítélése miatt pozitív irányba változtassam.

Rákosmenti Hírfutár: Köszönjük szépen, hogy a rendelkezésünkre állt és további sok-sok egészséget, munkában eltöltött évet kívánunk!

Erzsébet: Én is még egyszer nagyon köszönöm a lehetőséget és hasonló jókat kívánok!

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
erős felhőzet
4.4 ° C
4.5 °
2.8 °
67 %
2.6kmh
75 %
hét
5 °
ked
4 °
sze
3 °
csü
4 °
pén
0 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...