Szélhámosok markában a rákosmentiek

Svindlerek itt, svindlerek ott és svindlerek Rákosmentén – bizony, bőven van részünk belőlük, ugyanis az elmúlt napokban ismét egyre többen panaszkodnak ilyen-olyan szélhámosokra Rákosmentén.

Nem hivatalos faárusok és hulladékfelvásárlók

Az egyik legelterjedtebb, vagy inkább leggyakoribb megtévesztők a kerületben, hiszen szinte heti szinten lehet velük találkozni. Persze nem biztos, hogy szemtől-szemben találkozik velük az ember, ugyanis őket leginkább csak hallani lehet, bár akinek van rá ingerenciája az nézheti is őket, hogy miként haladnak 10 kilométeres sebességgel és 150 decibeles zajterheléssel végig Rákosmente mellékutcáin.

Állítólag ez a fajta “munkavégzés” nem éppen hivatalos, így a városháza és a rendvédelem már többször is arra kérte a lakosságot, hogy az ilyen semmiből feltűnő alakokat jelentsük a helyi rendőrkapitányságon. Habár senki sem tudja, hogy mi a teljes igazság, de sokan úgy vélik, hogy ezek az emberek valójában nem árusítani érkeztek a kertvárosba, hanem megfigyelni a rákosmentieket, lakhatási körülményeiket és a portájuk környezetét (van-e otthon valaki, van-e riasztó, stb…), ezzel kiszemelve a legújabb betörések áldozatait. Nem árt tehát odafigyelni ezekre a kétes alakokra, ha halljuk, látjuk őket, akkor pedig felírni a rendszámukat és a pontos dátumot, majd pedig jelenteni a rendőrségen.

Random helyszínre érkező, ismeretlen szakik

Egyre több rákosmenti háztulajdonos panaszkodnak arra, hogy kéretlenül felkeresik őket mindenféle jött-ment szakik mondvacsinált, buta indokokkal. Ilyen indok lehet például az, hogy központi (?) utasítás alapján küldték ki az illetőt, hogy kitakarítsa az állítólagosan megereszkedett ereszcsatornát. Olvasóink beszámolója alapján legutóbb Rákoshegyen és Rákoskeresztúron történt ilyesmi. Fontos tudni, hogy ez egy igen nevetséges indok, ugyanis  semmiféle központi utasítás alapján nem küldenek ki ismeretleneket ereszcsatornát tisztítani és javítani. Ilyen szakik kiérkezésének esetén érdemes felírni a gépjárművük típusát, színét és rendszámát.

Mama, papa – balesetet szenvedtem!

Egyre többen teszik szóvá azt, hogy az idős egyedül élő nagyszülőket telefonon hívogatják, ugyanis az unokájuk balesetet szenvedett (vagy éppen azt mondják, ami az eszükbe jut, a lényeg a folytatáson van) és azonnal pénzre van szüksége. Az idősek pedig ijedtükben az utolsó fillért is leveszik a bankszámlájukról és odaadják. Persze nem az unokának, hanem valakinek, akit állítólag az unoka küldött a pénzért. Alig gyanús a sztori, nem igaz? Nem árt tehát résen lenni és figyelni. Figyelni a gyanús alakokat, mozgásokat, telefonhívásokat. Amennyiben nem inkognitó számról telefonáltak érdemes felírni a telefonszámot, ezzel is segítve a nyomozók munkáját.

Amennyiben Önnel is megtörtént a fenti esetek bármelyike, akkor legyen szíves haladéktalanul tájékoztassa az esetről a kerületi rendőrkapitányságot a 06-1-253-2300/140-es telefonszámon, vagy tegyen bejelentést a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
23.2 ° C
23.2 °
20.3 °
27 %
3.1kmh
0 %
csü
23 °
pén
26 °
szo
25 °
vas
23 °
hét
24 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...