Elhunyt Dombóvári Antal

Ezúton tájékoztatjuk a rákosmenti lakosságot, hogy nem olyan régen, 75 esztendős korában eltávozott közülünk dr. Dombóvári Antal helytörténész, pedagógus.

Elhunyt Dombóvári Antal, mindenki Anti bácsija – az apa, a pedagógus, a kutató – tudtuk meg a Diadal úti Általános Iskola Facebook oldaláról, ahol a tanár úr volt kollégái, barátai és természetesen diákjai egymás után köszönnek el Anti bácsitól, akit 2006-ban Rákosligetért díjjal is kitüntettek a helytörténeti munkásságának okán.

Érdekesség továbbá, hogy 1990 óta ő volt a Helytörténeti Gyűjtemény gondozója is, maga is részt vett számos ilyen füzet létrehozásában, valamint a Rákosmente tv Helytörténeti kalandozások című műsorának emblematikus alakja és állandó közreműködője volt.

Dombóvári Antal a helyi televízió egyik forgatásán (Fotó: Rákosmente tv)
Dombóvári Antal a helyi televízió egyik forgatásán (Fotó: Rákosmente tv)

“Én, mint egykori diákja is csak azt tudom elmondani, mint sokan mások, ugyanis nem sok olyan jó pedagógusi adottságokkal rendelkező embert ismertem, mint Anti bácsi, főleg, ha a történelemről van szó, amiben oly nehéz függetlennek ám mégis tárgyilagosnak maradni – ő ilyen volt. Az óráin mindenki odafigyelt, fegyelem volt és nem a tankönyvből olvasta fel a tananyagot. Köszönjük Anti bácsi! Nyugodj békében!” (A szerk.)

Emlékezzünk hát szeretettel és kellő méltósággal Anti bácsira, akit egyhamar nem fogunk elfelejteni. A Rákosmenti Hírfutár részvétét fejezi ki a családja és hozzátartozói részére. Nyugodj békében Anti bácsi!

Tetszett a cikk?

Bana Roland
Bana Rolandhttps://rakosvidek.hu
A Rákosvidék egy lokális hírportál, melynek legfontosabb célja, hogy segíteni szeretnénk a helyieknek és a térségben élőknek abban, hogy könnyen megtalálják mindazt, ami helyben és a környéken fontos és érdekes.

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
szórványos felhőzet
23.1 ° C
23.3 °
22.8 °
60 %
2.1kmh
40 %
csü
26 °
pén
21 °
szo
18 °
vas
13 °
hét
13 °

#koronavírus

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...

Rákosmentén lakhat az ócenjáróról fertőzötten visszatért világjáró

Elég furcsa videó került fel a youtube-ra néhány nappal ezelőtt, a Beleférek a bőröndbe videócsatorna legújabb epizódja. Ebben az óceánjárós karanténja alatt koronavírussal megfertőződött...