Csapadék és lehűlés jön

Ismét csapadékos időre számíthatunk, majd pedig visszatér a zord téli időjárás.

Szerda reggel többfelé gyengén fagyhat, délen és a szélvédett északi völgyekben pára, köd is kialakulhat. Változóan felhős-napos időre készülhetünk elszórtan vegyes halmazállapotú csapadékkal. Estétől északon havas eső, a hegyekben hó is eshet. Többfelé továbbra is szeles lesz az idő, napközben 4-9 fok várható. Megszűnik a fronthatás.

Csütörtök hajnalban még elszórtan lehet vegyes halmazállapotú csapadék, majd napközben átmenetileg szárazabb lesz az idő. Estétől újra csapadékosabbra fordul az idő. Helyenként élénk, erős lehet a szél, délután 2-7 fok várható.

Pénteken egy mediterrán ciklonnak köszönhetően kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék várható, mely délutánra már mindenhol havazásba vált át, ám ekkorra már keletre tolódik a csapadék. Feltámadhat az északnyugati szél.

A hétvégén inkább már csak elszórtan lehetnek hózáporok, viszont hideg, sarkvidéki eredetű levegő önti el hazánkat. Vasárnap ennek köszönhetően erős, nyugaton akár viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet.

Az időjárás-előrejelzést az Időkép.hu szolgáltatta.

Tetszett a cikk?

Bana Roland
Bana Rolandhttps://rakosvidek.hu
A Rákosvidék egy lokális hírportál, melynek legfontosabb célja, hogy segíteni szeretnénk a helyieknek és a térségben élőknek abban, hogy könnyen megtalálják mindazt, ami helyben és a környéken fontos és érdekes.

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
borús égbolt
10 ° C
10 °
10 °
87 %
4.6kmh
85 %
vas
18 °
hét
20 °
ked
18 °
sze
19 °
csü
15 °

#koronavírus

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...

Rákosmentén lakhat az ócenjáróról fertőzötten visszatért világjáró

Elég furcsa videó került fel a youtube-ra néhány nappal ezelőtt, a Beleférek a bőröndbe videócsatorna legújabb epizódja. Ebben az óceánjárós karanténja alatt koronavírussal megfertőződött...