Megszépül-e a városom?

Megszépül a városom? Nem szépül? Talán? Talán. Ki tudja? Ki tudja. Lehet. Valójában csak rajtunk múlik, hogy mégis mi lesz.

Valamikor régen, na jó talán nem is olyan régen egy internetes oldal indított egy szavazást és a Rákosmenti Hírfutár teljes mellszelességgel kiállt a szavazásra való buzdítás mellett, rengeteg embert értünk el és meg is nyertük a lakótelep bajnokságot.

Így van ez most is. Most egy hasonló, de mégis más bajnokság zajlik, amiből már csak alig 3 nap van hátra és jó hír, hogy ismét sikerült olyan szinten mozgósítani az online lokálpatriótákat, hogy elég szép aránnyal, több mint 41 százalékos eredményt elérve vezetünk.

Az előbbi bekezdést annyira jó elolvasni, hiszen vezetünk egy bajnokságon, online is vannak lokálpatrióták, közel a verseny vége – talán nyerünk is. Talán. Mégis mi akkor a baj? Nincsen baj, ám aggodalom annál inkább. Aggodalom, hiszen valami nem egészen úgy működik Rákosmentén, ahogyan kellene, valami más. Valahol, valami, valamiért nem stimmel. Mégis micsoda? Merülhet fel joggal most az olvasóban. Mindjárt kiderül.

Néhányan úgy döntöttünk, hogy felkaroljuk ezt a bajnokságot, mert lehet, hogy egy modern kertvárosban élünk, de ettől még mindig bőven van mit fejleszteni és szeretnénk is, ha tovább épülne, szépülne és fejlődne szeretett kertvárosunk. Felkaroljuk, mert szükség van rá. Felkaroljuk, mert igenis kell. Felkaroljuk, mert most napi pár kattintással és billentyűleütéssel nyerhetünk több millió forintot Rákosmentének. Azonban a hangsúly valójában nem a pénzről szól, hanem az összefogásról. Igen. A probléma is itt van elásva. Igen, az összefogásnál.

Annyira jó látni, hogy egy facebookos oldal, nevesítve: Tizenhét megosztása alatt több száz hozzászólás születik az egyik rákosmenti csoportban és több száz embert sikerül pár nap alatt mozgósítani, ez tök szuper! Azonban mégis ott az a bizonyos aggodalom, hiszen a bajnokságon a többi város nem éppen így szerzi meg a potenciális szavazókat, mint mi. Mi a facebookon erősítettünk be, de nagyon. Naponta akár többször is megosztjuk a szavazásra buzdító szövegeket, linkeket és egyéb tartalmakat, e-maileket írunk barátainknak, ismerőseinknek, hogy ők is szavazzanak. Ez így tök rendben van, ez egy fair játszma így.

No, de mégis, ott az a bizonyos aggodalom és összefogás – hamarosan összeáll a kép. Fontos tudni, hogy nem csak területileg nagy a kerületünk, nem csak a négyzetkilométerek száma sok, de sok a médium is. Na persze nem az a médium, aki mindenféle paranormális humbuggal foglalkozik, hanem a nyomtatott és digitális média. Akár azt is kimondhatnánk, hogy az újságok és hírportálok Kánaánja vagyunk, hiszen kevés olyan település, valamint kerület van, ahol szinte minden 7-8 ezer emberre juthat egy saját médium. Lehet, hogy a 7-8 ezerrel emberrel még sokat is mondtam. Ám mégis úgy látszik, hogy mindez hiába. Sajnos. Ráadásul ezeknek a médiumoknak több, mint a fele, nem éri el a teljes lakosságot, de vannak, amik igen, a nyomtatottak. Vajon mi van ezekkel a médiumokkal? No és mi a helyzet a honanyáinkkal és apáinkkal? Miért nem csatlakoznak be a harcba? Miért nem csatlakoztak ehhez a fantasztikus kezdeményezéshez? Nem hallottak róla? Nem akartak hallani róla? Nem tudtak írni róla? Nem akartak írni róla? Mi történik Rákosmentén? Mi történik a médiumokkal? Miért nem szállnak be a harcba? Miért?

Ebben a kerületben lassan mindenki lokálpatriótának mondja magát, még az is, aki azt sem tudja, hogy az meg mi a frászkarika. Igen, most jött el az a rész, ahol lehet szidni engem, másokat és rákérdezni, hogy mégis mi a lokálpatriotizmus abban, amit csinálunk. Na mi? Mit jelent? A legtöbb embernek mást. Önnek mit jelent? Nekünk, azoknak, akik nap mint nap osztogatják a szavazásra való felhívásokat ez is a lokálpatriotizmus része, de nem csak annak a része. Mi történik velünk az életünk során? Fejlődünk. Folyamatosan. Mindegy, hogy ki merre, hisz vannak, akik előre, míg mások csak vissza, de a lényeg, hogy fejlődünk. Miért lenne ez másképp a kerületünkkel? Most Ön, mi dönthetünk arról, hogy szeretnénk-e egyszerűen változtatni, jobbá tenni valamit. Mi, akik minden nap szavazunk, a fejlődésre, a modernizálásra, a lokálpatriotizmusra szavazunk. Sokan.

Kanyarodjunk vissza ahhoz, a részre, hogy más települések, kerületek, hogyan is szavaznak. Az rendben van, hogy másoknak nincsen helyi csoportjuk, pláne nem tízezres, oké. Nekünk van és ez egy hatalmas előny a versenyt tekintve és ezzel lebuktunk, hiszen legközelebb a versenytársak is tudni fogják, hogy korábban hol hibáztak. Nehéz ez a küzdelem, tényleg az. Nehéz, mert nem egyszer estünk vissza az első helyről, sőt. Ám mindez már a múlté, mert közös összefogással, időráfordítással, szeretettel fordultunk a rákosmentiek felé és úgy tűnik hogy meglesz ennek a gyümölcse.

Érdekes egyébként, hogy az első számú riválisunk, Újpest, nem csak az interneten kampányolt, hanem a tévében is, hiszen számos tévé spotot készített a polgárai számára, mint például ez, vagy ez. Nem csak reklámokkal hívta fel a figyelmet, hanem többször is megosztották az önkormányzatuk hivatalos oldalán (itt és itt), de még a polgármesterük hivatalos facebook oldalán, valamint blogján is. A hírportálokról (pl. itt) nem is beszélve. Újpesthez hasonlóan Miskolc is tévéhíradóban és az interneten erősítette szavazóbázisát. A települések versenyében minden bizonnyal Miskolc lesz a győztes, míg reményeink szerint a kerületek versenyében Rákosmente győz majd. Már csak párat kell aludni, szavazni és kiderül.

A lényeg tehát az, hogy minden kedves szerkesztőt, főszerkesztőt arra kérünk, hogyha úgy érzi, hogy az olvasói számára fontos lehet az, hogy tudomást szerezzenek egy ilyen volumenű kezdeményezésről, egy lehetőségről, amellyel tovább szépülhet a közvetlen környezetük, akkor legyenek szívesek tájékoztassák arról a közvéleményt, mert ez az, ami valódi hírértékkel bír. A Rákosmenti Hírfutár és mi rákosmentiek azt szeretnénk, hogy ilyesmikkel kerüljünk az országos hírekbe, nem pedig Búz Sándornéval.

Azoknak, akik esetleg most olvasnak először a kezdeményezésről, vagy csak úgy szimplán érdeklődnek iránta, azoknak azt javaslom, hogy látogassák meg (ide kattintva) a Rákosmenti Hírfutár tematikus oldalát, ahol megtekinthető az aktuális szavazatok aránya, az előrehaladás és a további idevágó elektronikus tartalmak.

Azoknak pedig, akik ellenzik ezt az egész szavazást és bajnokságot azoknak egyetlen dolgot szeretnék tanácsolni, mégpedig azt, hogy vegyék fel a napellenzőjüket, ahogy azt máskor is szokták és görgessenek tovább, klikkeljenek máshova, mert a Rákosmenti Hírfutár nem utoljára témázott a bajnokságról.

Köszönöm, ha végigolvasta a Napló rovat első bejegyzését és köszönöm, köszönjük, hogyha szavaz, szavazott Rákosmentére és hozzájárul(t) a lehetséges győzelemhez.

Bana Roland, főszerkesztő

Tetszett a cikk?

Több bejegyzés a szerzőtől

Időjárás

Budapest
tiszta égbolt
25.2 ° C
26 °
24.1 °
40 %
5.1kmh
0 %
csü
25 °
pén
25 °
szo
19 °
vas
13 °
hét
20 °

#koronavírus

Járványhelyzet Rákosmentén

A nyilvánosságra került koronavírus-fertőzés adatok alapján készült ez a térkép, amely a korlátozás alá került általános és középiskolákat tartalmazza: A térképen Rákosmentén csak egy iskolában...

“Nekünk nem szól a taps” Hogyan tovább Pesti úti idősotthon?

Időközben érkezett a hír, hogy lemondott Skultéti József, az intézmény vezetője! Megrázó, személyes hangvételű levélben kérte a nyugdíjazását. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy,...

Fokozatos nyitás?

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY a járványügyben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről 2020. május 18-tól Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, ám életben maradtak egyes védelmi óvintézkedések. Mindenki köteles legalább 1,5...