Gumicsizmában a Jászkisér utcai lakosok (fotó: Bana Roland)

A mai eső után ismét víz alá került a Jászkisér utca legmélyebb pontja. Meddig kell még várni arra, hogy cselekedjen a városháza? Kihez lehet segítségért fordulni? Hány ilyen esetnek kell még megtörténnie? – Tanakodtak az utca lakói. 

A mai egy újabb ékes példája annak, hogy a városiasodással együtt a helyi önkormányzat nem feltétlenül tudta kielégíteni azt az igényt, hogy egy nagyobb eső vagy éppen felhőszakadás esetén megfelelő módon elfolyhasson a víz a fényképeken látható utcából.

Az elmúlt években számos alkalommal előfordult már az is, hogy eláradt egy-egy pince, kocsibeálló is az utcában, főleg a képen látható részen, hiszen itt van az utca legmélyebb pontja.

Figyelmesen olvastad? Legmélyebb, legalacsonyabb pontja. Ezt tudták a városépítők is, bár nem nagyon izgatta őket, hiszen az utca legmélyebb pontján van ugyan árok, de abból nem csatlakozik máshová a rendszer, hanem egy szikkasztóba.

A szikkasztóhoz vezető árok is csurig telt (fotó: Bana Roland)
A szikkasztóhoz vezető árok is csurig telt (fotó: Bana Roland)

Nevetséges, hogy egy viszonylag hosszú utca vizét egy nyamvadt szikkasztóba vezetik bele, ami csak pár köbméter vizet képes befogadni. Ez a megoldás egyszerűen nevetséges és egyben felháborító. Mielőbbi megoldásra vár.

Nem volt az annyira régen, hogy sárlavina zúdult a Nemesbükk utcai lakosok otthonaiba… Ott sem történt semmi. Azóta sem. A Nemesbükk utcai áradások kálváriájáról itt írtunk. És itt is írtunk róla.

Érdekesség, hogy a városvezetők (nem csak Rákosmentén) rendszerint azzal érvelnek, hogy a klímaváltozás okozta időjárási viszontagságokért nem ők a felelősek. Egyébként pedig nem csak mostanában vannak nagy esők és felhőszakadások.

Sajnos az igazság az, hogy amelyik városvezető, önkormányzat vagy szolgáltató (illetékes) nem képes alkalmazkodni a változáshoz, annak lehet, hogy mennie kellene, hiszen az életben egyetlen dolog van, ami állandó. Ez pedig nem más mint a változás.

A Jászkisér utcai esetet bejelentettük a Járókelő.hu oldalon és várjuk a probléma megoldását.